Maaliskuun aikana 7. luokan ryhmät ovat päässeet suunnittelemaan ja toteuttamaan omat ateriansa. Pöytäryhmittäin valmistui hienoja ateriakokonaisuuksia, joissa kaikilla oli riittävästi töitä. Ateriakokonaisuudessa piti ottaa huomioon ravitsemussuositukset, mutta joukkoon sai valmistaa myös herkkuja. Pöytäryhmän suunnitelmissa tärkeää oli myös se, että jokaiselle oppilaalle oli oma ruoanvalmistus- tai leivontatehtävä ja lisäksi yhteisiä töitä. Pöytäryhmät harjoittelivat myös tilauksen tekemistä, eli laskivat tarvittavat raaka-ainemäärät.
Tämä ateria aloitettiin Ceasar-salaatilla, joka valmistettiin kokonaisuudessaan gluteenittomana. |
Tässä ateriakokonaisuudessa jauhelihakastike, pasta ja värikässalaatti muodostavat itsetehdyn patongin kanssa herkullisen näköisen lautasannoksen. |
Oppilaiden kestosuosikki vuodesta toiseen on makaronilaatikko, joka tässä ateriakokonaisuudessa täydentyi vihersalaatin ja sämpylöiden kanssa. |
Suosikkilistalle pääsee vuosittain myös kalaruoat. Tässä on valmistettu uunikalaa tomaattikastikkeessa, perunasosetta ja vihersalaattia. Ruokajuomaksi oppilaat valmistivat itse jääteetä. |
Jälkiruokana nautittiin mm. herkullista mustikkapiirakkaa, jonka oppilaat valmistivat pöytäryhmän tarpeiden mukaan gluteenittomana. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti