maanantai 23. maaliskuuta 2015

Maaliskuun aikana 7. luokan ryhmät ovat päässeet suunnittelemaan ja toteuttamaan omat ateriansa. Pöytäryhmittäin valmistui hienoja ateriakokonaisuuksia, joissa kaikilla oli riittävästi töitä. Ateriakokonaisuudessa piti ottaa huomioon ravitsemussuositukset, mutta joukkoon sai valmistaa myös herkkuja. Pöytäryhmän suunnitelmissa tärkeää oli myös se, että jokaiselle oppilaalle oli oma ruoanvalmistus- tai leivontatehtävä ja lisäksi yhteisiä töitä. Pöytäryhmät harjoittelivat myös tilauksen tekemistä, eli laskivat tarvittavat raaka-ainemäärät.



Tämä ateria aloitettiin Ceasar-salaatilla, joka valmistettiin
kokonaisuudessaan gluteenittomana.

Tässä ateriakokonaisuudessa jauhelihakastike, pasta ja
värikässalaatti muodostavat itsetehdyn patongin kanssa
herkullisen näköisen lautasannoksen.
 
Oppilaiden kestosuosikki vuodesta toiseen on
makaronilaatikko, joka tässä ateriakokonaisuudessa
täydentyi vihersalaatin ja sämpylöiden kanssa.

Suosikkilistalle pääsee vuosittain myös kalaruoat. Tässä on
valmistettu uunikalaa tomaattikastikkeessa, perunasosetta
ja vihersalaattia. Ruokajuomaksi oppilaat valmistivat
itse jääteetä.
Jälkiruokana nautittiin mm. herkullista
mustikkapiirakkaa, jonka oppilaat valmistivat
pöytäryhmän tarpeiden mukaan gluteenittomana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti