maanantai 23. maaliskuuta 2015

9. luokan lyhyellä valinnaiskurssilla on valmistettu ja nautittu herkullisia jälkiruokia. Viikolla 12 tehtiin jälkiruoaksi paahtovanukasta ja tällä viikolla valmistettiin herkullisia mantelileivoksia. Mantelileivosten väliin ja kuorrutukseksi tehtiin passionhedelmäsuklaata. Samalla tutustuttiin passionhedelmään ja sen käyttöön leivonnassa ja ruoanvalmistuksessa.



Paahtovanukkaat kypsyivät uunissa vesihauteessa.
Kahvikupit toimivat onnistuneesti annosmaljoina.


Sokerin sulatus ei ihan helposti onnistunut, mutta sitkeällä
 harjoittelulla saatiin onnistuneet paahtovanukkaat, jotka
tässä on kumottu tarjolle valmiina herkutteluun.

Oppilaat tekivät mantelileivoksista pieniä annosleivoksia
 macaronien tapaan. Näin varmistimme,
että kahden oppitunnin mittaisella kerralla oppilaat
 saavat leivokset valmistettua. 

Oppilaat koversivat ja soseuttivat passionhedelmistä
 sisukset leivosten täytettä varten.

Passionhedelmäsoseeseen sekoitettiin mm. sulatettua suklaata ja
 näin saatiin herkullista täytettä ja kuorrutetta mantelileivoksiin.
 Passionhedelmän raikas maku sopii myös rahkan joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti