maanantai 5. toukokuuta 2014

Kotitalousluokan Vappu oli tänä vuonna jokaisella ryhmällä vähän erilainen. Kevääseen kuuluvat muutokset ja niinpä kotitaloudessakin mietittiin ryhmäkohtaisesti omia juttuja.

9. luokan pitkän valinnaisen oppilaat tekivät donitseja ja miettivät rasvassa kypsentämisen turvallisuutta.

Donitsitaikina on pehmeää. Se vaatii runsaan jauhotuksen työpöydälle, mutta on myös muistettava poistaa ylimääräinen  jauho donitseista ennen rasvassa kypsentämistä.
Paistopiste on järjestettävä ennen rasvan kuumentamista, jotta työskentely on sujuvaa ja rasva pysyy tasaisen kuumana.
Donitsit voi pyörittää sokerissa tai kastaa värikkäissä sokerivesikuorrutteissa. Oppilaat kokeilivat myös eri muotoja ja niiden kypsymisnopeutta.
Tässä yksi Vappupöytä tarjottavineen: fetasalaattitäytteiset ruistaskut, donitsit, suklaabanaanimuffinit ja raikas sangria juomana.
 
8. luokan pitkän valinnaisen oppilaat valmistivat Englantilaisen aamupalan Vappubrunssille.

Paistettua pekonia, munakokkelia, paahdettuja tomaattileipiä ja suklaaskonsseja haudutetun teen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti